Het besluit betekent dat Luik Airport als intra-Europese draaischijf een steeds minder belangrijke rol krijgt voor de Amerikaanse pakketvervoerder in de EU. Eerder werd het personeelsbestand van FedEx al afgebouwd op de Waalse luchthaven en heeft Luik Airport een secundaire rol gekregen in het vliegnetwerk van FedEx in Europa.

Stockholm

De Amerikaanse koerier heeft het netwerk vanaf Parijs uitgebouwd met extra vrachtvluchten naar Kiev, Manchester en Stockholm. Verder worden grotere vrachtvliegtuigen ingezet tussen de Franse luchthaven en het Ierse Shannon. Op de regionale Europese vluchten Praag-Timisoara, Venetië en Katowice-Warsaw is hetzelfde gebeurd.

Volgens president Karen Reddington van FedEx Express Europe wil de Amerikaanse pakketvervoerder koerier met de extra capaciteit ook een passend antwoord geven op de grote vraag naar vrachtruimte onder de verladers ‘in deze uitdagende tijd voor de logistieke sector en bedrijven’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding