Biedingen op alle bezittingen van de regionale luchthaven, dat zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Frankfurt Airport ligt, kunnen door belangstellende partijen tot 20 december worden opgestuurd. In de boedel bevinden zich ook de exploitatievergunningen om 24 uur per dag vrachtvluchten af wikkelen en een immense landingsbaan van de 3.800 meter.  Ter vergelijking: die van Maastricht Aachen Airport meet 2.500 meter.

HNA

Eind oktober van dit jaar werd de Duitser luchthaven failliet verklaard nadat de noodlijdende Chinese eigenaar HNA de kredietkraan had dichtgedraaid. Een snelle doorstart liet daarna op zich wachten zodat de curator nu naar ‘een of meerdere’ kopers kijkt via een veiling.

Falkensteg benadrukt in de verkoopprospectus van Hahn Airport vooral de grote kansen die het vliegveld heeft op luchtvrachtgebied. Zo wordt gewezen op een groot aantal vrachtmaatschappijen die nu al gebruikmaakt van de Duitse luchthaven en de overslag van 233.000 ton in 2020. Daarmee is de luchthaven her vierde vrachtluchthaven van Duitsland na Frankfurt Airport, Leipzig Airport en Keulen/Bonn Airport en groter dan het zuidelijker gelegen Munchen, onderstreept de consultant. De snelle vrachtafhandeling op de regionale luchthaven wordt ook belicht.

data room

Falkensteg wil de komende weken via een brede verkoopcampagne potentiële kopers in binnen-en buitenland enthousiasmeren. Via een speciale ‘data room’ kunnen daarbij  geïnteresseerde partijen aanvullende informatie ontvangen over de luchthaven. Indien partijen een bod willen uitbrengen hebben ze tot 20 december 10.00 uur de tijd dat te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement