Dat meldt de Brits-Spaanse vrachtdivisie. Nog geen achttien maanden geleden werden rond de 500 banen geschrapt bij IAG Cargo nadat de eerste lockdowns door de coronapandemie de passagiersvliegtuigen van de luchtvaartgroep grotendeels aan de grond hield. Nu zoekt het bedrijf weer naarstig naar medewerkers en noemt de zoektocht ‘de grootste wervingsactie in haar geschiedenis’.

De vrachtdivisie telt momenteel 2.250 medewerkers. Aanvullend personeel wordt onder meer gezocht op diverse gebieden zoals operations, speciale projecten, verkoop en data-analyse, heet het verder.

IAG Cargo behaalde over het derde kwartaal een omzet van 405 miljoen euro. Het vrachtbedrijf is voor de capaciteit geheel afhankelijk van de belly-capaciteit op de passagiersvliegtuigen van British Airways en Iberia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement