Streep door extra nachtvluchten Oostende Airport

luchtvracht

Het Westvlaamse Oostende Airport mag definitief niet in de nacht vrachtvluchten afwikkelen met lawaaiige vrachtvliegtuigen.

De raad van state in Vlaanderen zette onlangs een streep door een ontheffing die in 2019 was afgegeven door de regionale regering. Daardoor werden hogere nachtelijke piekgeluiden getolereerd dan voorzien in de luchthavenvergunning van 2004.

Die ontheffing was in strijd met de geldende lawaainormen, oordeelde de raad. Het ging bij de ontheffing om 180 nachtvluchten met oudere vrachtvliegtuigen van het type B747-400F en AN12F. Die mogen door het arrest niet langer opstijgen tussen 23.00 uur en 06.00 uur van de Belgische luchthaven.

De Vlaamse regering had de lawaainormen opgerekt in de nacht om de rol van Oostende Airport als vrachtluchthaven verder te stimuleren. Tegen de ontheffing was destijds geageerd door de actiegroep WILOO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Streep door extra nachtvluchten Oostende Airport | NT

Streep door extra nachtvluchten Oostende Airport

luchtvracht

Het Westvlaamse Oostende Airport mag definitief niet in de nacht vrachtvluchten afwikkelen met lawaaiige vrachtvliegtuigen.

De raad van state in Vlaanderen zette onlangs een streep door een ontheffing die in 2019 was afgegeven door de regionale regering. Daardoor werden hogere nachtelijke piekgeluiden getolereerd dan voorzien in de luchthavenvergunning van 2004.

Die ontheffing was in strijd met de geldende lawaainormen, oordeelde de raad. Het ging bij de ontheffing om 180 nachtvluchten met oudere vrachtvliegtuigen van het type B747-400F en AN12F. Die mogen door het arrest niet langer opstijgen tussen 23.00 uur en 06.00 uur van de Belgische luchthaven.

De Vlaamse regering had de lawaainormen opgerekt in de nacht om de rol van Oostende Airport als vrachtluchthaven verder te stimuleren. Tegen de ontheffing was destijds geageerd door de actiegroep WILOO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement