UPS doet kerstinkopen: 19 freighters voor 3,7 miljard

Expresvervoer

De Amerikaanse pakketvervoerder UPS pakt het altijd groot aan en heeft bij Boeing nog eens negentien B767F besteld met een capaciteit van rond de 60 ton.

De deal vertegenwoordigt een  officiële waarde van 4,2 miljard euro (3,7 miljard euro), maar normliter worden er op deze grote vliegtuigorders flinke kortingen bedongen.

Volgens Boeing zullen de  vrachtvliegtuigen tussen 2023 en 2025 aan de expresvloot van UPS worden toegevoegd. Door de sterke groei in het pakketvervoer zitten veel expresvervoerders momenteel met een tekort aan vrachtcapaciteit. Daarnaast beschikken derden, zoals de airlines, nauwelijks extra bellyruimte voor de koeriers op de passagiersvliegtuigen.

80 vrachtorders

Voor de vliegtuigfabrikanten Boeing en Airbus regent het momenteel vrachtbestellingen sinds het vrachtvliegtuig door de coronacrisis aan een revival bezig is in de luchtvaart. In totaal heeft Boeing sinds het begin van dit jaar orders voor tachtig grote freighters van het type 767F, 777F en 787-8F binnengehaald. Daarnaast bouwt het bedrijf meer dan 80 B737-passagiersvliegtuigen om tot kleine vrachtvliegtuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

UPS doet kerstinkopen: 19 freighters voor 3,7 miljard | NT

UPS doet kerstinkopen: 19 freighters voor 3,7 miljard

Expresvervoer

De Amerikaanse pakketvervoerder UPS pakt het altijd groot aan en heeft bij Boeing nog eens negentien B767F besteld met een capaciteit van rond de 60 ton.

De deal vertegenwoordigt een  officiële waarde van 4,2 miljard euro (3,7 miljard euro), maar normliter worden er op deze grote vliegtuigorders flinke kortingen bedongen.

Volgens Boeing zullen de  vrachtvliegtuigen tussen 2023 en 2025 aan de expresvloot van UPS worden toegevoegd. Door de sterke groei in het pakketvervoer zitten veel expresvervoerders momenteel met een tekort aan vrachtcapaciteit. Daarnaast beschikken derden, zoals de airlines, nauwelijks extra bellyruimte voor de koeriers op de passagiersvliegtuigen.

80 vrachtorders

Voor de vliegtuigfabrikanten Boeing en Airbus regent het momenteel vrachtbestellingen sinds het vrachtvliegtuig door de coronacrisis aan een revival bezig is in de luchtvaart. In totaal heeft Boeing sinds het begin van dit jaar orders voor tachtig grote freighters van het type 767F, 777F en 787-8F binnengehaald. Daarnaast bouwt het bedrijf meer dan 80 B737-passagiersvliegtuigen om tot kleine vrachtvliegtuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement