Overslag Fraport groeit sneller dan dat van Schiphol

Luchtvrachtvolume 2021

Frankfurt Airport (Fraport) zag over 2021 de vrachtoverslag stijgen met bijna 9% naar 2,32 miljoen ton vergeleken met het pre-coronajaar 2019. De nieuwe vervoerscijfers bezorgden de Duitse luchthaven een nieuw historisch record op vrachtgebied. Het oude record lag op 2,3 miljoen ton.

Schiphol deed het vorig jaar ook niet slecht op vrachtgebied, maar de groei van 5% naar 1,66 miljoen ton vergeleken met 2019 betekent dat Fraport vorig jaar veel meer heeft geprofiteerd van de sterke vraag naar luchtvrachtcapaciteit dan de Nederlandse rivaal.

Belly-capaciteit

Vergeleken met 2020 zag Fraport de overslag zelfs toenemen met 18,7%, terwijl Schiphol een groei van 15% doormaakte op vrachtgebied. Volgens de directie van Fraport is de stijging op de Duitse luchthaven  vooral te schrijven aan de hoge beladingsgraad van de vrachtvliegtuigen vorig jaar en het toegenomen freighterverkeer.

Daarnaast zag Fraport over de eerste toen maanden van 2021 een herstel van de belly-capaciteit. Zo steeg het aantal vliegbewegingen in 2020 met zo’n 25%. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om passagiersvliegtuigen met belly-capaciteit.

Voor dit jaar is Fraport optimistisch. Zo verwacht de directie voor dit voorjaar een verdere stijgende vraag op vrachtgebied. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Overslag Fraport groeit sneller dan dat van Schiphol | NT

Overslag Fraport groeit sneller dan dat van Schiphol

Luchtvrachtvolume 2021

Frankfurt Airport (Fraport) zag over 2021 de vrachtoverslag stijgen met bijna 9% naar 2,32 miljoen ton vergeleken met het pre-coronajaar 2019. De nieuwe vervoerscijfers bezorgden de Duitse luchthaven een nieuw historisch record op vrachtgebied. Het oude record lag op 2,3 miljoen ton.

Schiphol deed het vorig jaar ook niet slecht op vrachtgebied, maar de groei van 5% naar 1,66 miljoen ton vergeleken met 2019 betekent dat Fraport vorig jaar veel meer heeft geprofiteerd van de sterke vraag naar luchtvrachtcapaciteit dan de Nederlandse rivaal.

Belly-capaciteit

Vergeleken met 2020 zag Fraport de overslag zelfs toenemen met 18,7%, terwijl Schiphol een groei van 15% doormaakte op vrachtgebied. Volgens de directie van Fraport is de stijging op de Duitse luchthaven  vooral te schrijven aan de hoge beladingsgraad van de vrachtvliegtuigen vorig jaar en het toegenomen freighterverkeer.

Daarnaast zag Fraport over de eerste toen maanden van 2021 een herstel van de belly-capaciteit. Zo steeg het aantal vliegbewegingen in 2020 met zo’n 25%. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om passagiersvliegtuigen met belly-capaciteit.

Voor dit jaar is Fraport optimistisch. Zo verwacht de directie voor dit voorjaar een verdere stijgende vraag op vrachtgebied. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement