Freightos koopt digitale luchtvrachtconcurrent 7LFreight

luchtvrachtboekingen

De Amerikaanse Freightos Group heeft concurrent 7LFreight overgenomen. Dat is een zogeheten tarieven-management bedrijf in de luchtvrachtsector. Door de acquisitie ontstaat in de digitale wereld van de luchtvrachtboekingen ‘een nieuwe grootmacht’, aldus Freightos.

Het is de bedoeling dat Freightos zijn eigen dochterbedrijf WebCargo booking onderbrengt in het platform van 7LFreight. Daarmee ontstaat vooral meer schaalgrootte in het aantal vrachtboekingen, stellen de twee bedrijven. Zo brengt 7LFreight meer klanten in op het boekingsplatform dat naar eigen zeggen 30 airlines verbindt met 10.000 vestigingen van expediteurs in de wereld.

Mondiale oplossingen

Topman Brennan O’Dowd van 7LFreight zegt in een reactie dat de twee bedrijven al jaren met elkaar concurreren en dat de overname en bundeling van digitale activiteiten van Freightos het tweetal in staat stelt een mondiale alomvattende transportoplossingen voor de klanten in de luchtvracht te bieden. Daarbij gaat het vooral om het vereenvoudigen van prijsoffertes en een transparante tarievensysteem voor de inkopers van luchtvrachtcapaciteit.

Volgens directeur Manel Galindo van WebCargo omarmen steeds meer airlines digitale luchtvrachtboekingen. ‘Daardoor kunnen we steeds meer digitale instrumenten aan expediteurs bieden om snel en direct vrachtcapaciteit te reserveren, wat tijd en geld bespaart.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Freightos koopt digitale luchtvrachtconcurrent 7LFreight | NT

Freightos koopt digitale luchtvrachtconcurrent 7LFreight

luchtvrachtboekingen

De Amerikaanse Freightos Group heeft concurrent 7LFreight overgenomen. Dat is een zogeheten tarieven-management bedrijf in de luchtvrachtsector. Door de acquisitie ontstaat in de digitale wereld van de luchtvrachtboekingen ‘een nieuwe grootmacht’, aldus Freightos.

Het is de bedoeling dat Freightos zijn eigen dochterbedrijf WebCargo booking onderbrengt in het platform van 7LFreight. Daarmee ontstaat vooral meer schaalgrootte in het aantal vrachtboekingen, stellen de twee bedrijven. Zo brengt 7LFreight meer klanten in op het boekingsplatform dat naar eigen zeggen 30 airlines verbindt met 10.000 vestigingen van expediteurs in de wereld.

Mondiale oplossingen

Topman Brennan O’Dowd van 7LFreight zegt in een reactie dat de twee bedrijven al jaren met elkaar concurreren en dat de overname en bundeling van digitale activiteiten van Freightos het tweetal in staat stelt een mondiale alomvattende transportoplossingen voor de klanten in de luchtvracht te bieden. Daarbij gaat het vooral om het vereenvoudigen van prijsoffertes en een transparante tarievensysteem voor de inkopers van luchtvrachtcapaciteit.

Volgens directeur Manel Galindo van WebCargo omarmen steeds meer airlines digitale luchtvrachtboekingen. ‘Daardoor kunnen we steeds meer digitale instrumenten aan expediteurs bieden om snel en direct vrachtcapaciteit te reserveren, wat tijd en geld bespaart.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement