De twee bedrijven hebben nog niet gereageerd op de berichten in de zakenkrant, maar de logistieke tak van het Maleisische AirAsia, Teleport, zei eind vorig jaar november al dat het op zoek was naar mogelijkheden om de vrachtactiviteiten  uit te bouwen.

Beursgang

De directie van Raya Airways zou volgens de zakenkrant niet echt happig zijn op een verkoop van de vrachtvervoerder, dat sinds de coronacrisis de vraag naar vrachtvluchten sterk heeft zien toenemen. De bestuurders van de luchtvaartmaatschappij zien meer in een beursgang van de luchtvaartmaatschappij.

Op de achtergrond spelen bij de onbevestigde acquisitieberichten de financiële problemen bij AirAsia een rol. Door de coronacrisis heeft het bedrijf veel passagiers verloren en nog steeds kampt het met een langzaam herstellende markt. Via de acquisitie van een vrachtmaatschappij wil AirAsia dan ook een extra inkomstenbron aanboren.

Onlangs werd het bedrijf door de beurs van Maleisië al gedegradeerd tot een PN17-bedrijf. Dat etiket wordt doorgaans geplakt op ondernemingen in het Aziatische land waarvan de financiën onder druk staan. AisAsia zei eerder dat het werkt aan ‘een regulering van haar financiële conditie’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement