Vliegtuigbouwer Airbus stapt in commercieel vrachtvervoer

Beluga-freighters

De Europese vliegtuigbouwer Airbus is begonnen met een een eigen commerciële vrachtdienst. Daarbij wordt capaciteit van de eigen BelugaST-vrachtvloot aan derden aangeboden.

Normaliter worden de eigen Airbus-freighters alleen ingezet voor het transport van vliegtuigonderdelen tussen de verschillende fabrieken van Airbus in Europa, maar de vliegtuigfabrikant ziet door het grote tekort aan luchtvrachtmarkt nu commerciële kansen voor lucratieve bijverdiensten.

Daarbij denkt het concern uit Toulouse vooral aan het transport van zware lading en vrachtzendingen met grote afmetingen van maximaal 7,1 meter breed en 6,7 meter hoog. Het denkt daarbij onder meer klanten te kunnen vinden uit de energie-sector, defensie, ruimtevaart en zeevaart.

Airbus beschikt over vijf Beluga-vrachtvliegtuigen. De freighters zijn aangepaste A300-600’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vliegtuigbouwer Airbus stapt in commercieel vrachtvervoer | NT

Vliegtuigbouwer Airbus stapt in commercieel vrachtvervoer

Beluga-freighters

De Europese vliegtuigbouwer Airbus is begonnen met een een eigen commerciële vrachtdienst. Daarbij wordt capaciteit van de eigen BelugaST-vrachtvloot aan derden aangeboden.

Normaliter worden de eigen Airbus-freighters alleen ingezet voor het transport van vliegtuigonderdelen tussen de verschillende fabrieken van Airbus in Europa, maar de vliegtuigfabrikant ziet door het grote tekort aan luchtvrachtmarkt nu commerciële kansen voor lucratieve bijverdiensten.

Daarbij denkt het concern uit Toulouse vooral aan het transport van zware lading en vrachtzendingen met grote afmetingen van maximaal 7,1 meter breed en 6,7 meter hoog. Het denkt daarbij onder meer klanten te kunnen vinden uit de energie-sector, defensie, ruimtevaart en zeevaart.

Airbus beschikt over vijf Beluga-vrachtvliegtuigen. De freighters zijn aangepaste A300-600’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement