Omikron dwingt Lufthansa tot stop op transitovracht

Personeelstekort

Lufthansa Cargo zet door het hoge aantal corona-infecties en het nijpend personeelsgebrek door de quarantaineregels een deel van de zogeheten transito-overslag op de vrachthub Frankfurt Airport (Fraport) tijdelijk stop.

Er is gewoon te weinig personeel om deze importzendingen, die na een tussenlanding onder hetzelfde vluchtnummer Fraport weer verlaten, op tijd af te handelen, zegt Achim Martinka van Lufthansa Cargo tegenover het Duitse vakblad DVZ.

Hij noemt de maatregel ‘pijnlijk’, maar de Duitse vrachtvervoerder ziet voorlopig geen andere alternatieven. Het raadt verladers en expediteurs aan voorlopig de zendingen vast te houden totdat de situatie zich heeft verbeterd.

Uitzonderingen

In totaal gaat het om 15% van het ladingaanbod van Lufthansa Cargo dat door de maatregel nu wordt afgehandeld. Het betreft hoofdzakelijk lading uit de VS, Canada en Europa. Bepaalde productgroepen zoals expreszendingen, temperatuurgevoelige lading, levende have en post vallen niet onder het embargo, zegt Lufthansa. Ook compleet opgebouwde luchtvrachtpalets worden gewoon geaccepteerd, heet het.

Lufthansa Cargo wijst er verder op dat de vrachthubs in München, Brüssel en Wenen niet onder het embargo vallen en wel alle transitolading accepteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Omikron dwingt Lufthansa tot stop op transitovracht | NT

Omikron dwingt Lufthansa tot stop op transitovracht

Personeelstekort

Lufthansa Cargo zet door het hoge aantal corona-infecties en het nijpend personeelsgebrek door de quarantaineregels een deel van de zogeheten transito-overslag op de vrachthub Frankfurt Airport (Fraport) tijdelijk stop.

Er is gewoon te weinig personeel om deze importzendingen, die na een tussenlanding onder hetzelfde vluchtnummer Fraport weer verlaten, op tijd af te handelen, zegt Achim Martinka van Lufthansa Cargo tegenover het Duitse vakblad DVZ.

Hij noemt de maatregel ‘pijnlijk’, maar de Duitse vrachtvervoerder ziet voorlopig geen andere alternatieven. Het raadt verladers en expediteurs aan voorlopig de zendingen vast te houden totdat de situatie zich heeft verbeterd.

Uitzonderingen

In totaal gaat het om 15% van het ladingaanbod van Lufthansa Cargo dat door de maatregel nu wordt afgehandeld. Het betreft hoofdzakelijk lading uit de VS, Canada en Europa. Bepaalde productgroepen zoals expreszendingen, temperatuurgevoelige lading, levende have en post vallen niet onder het embargo, zegt Lufthansa. Ook compleet opgebouwde luchtvrachtpalets worden gewoon geaccepteerd, heet het.

Lufthansa Cargo wijst er verder op dat de vrachthubs in München, Brüssel en Wenen niet onder het embargo vallen en wel alle transitolading accepteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement