Dat meldt meldt Lufthansa, dat eraan toevoegt dat de 84-jarige Duitse transportmiljardair eerder een belang ‘van onder de 3%’ hield in de luchtvaartmaatschappij.

Kühne, volgens Bloomberg goed voor een vermogen van rond de 35 miljard euro, heeft zelf nog geen toelichting gegeven voor de koop van Lufthansa-aandelen. Het vergroten van het belang maakt hem intussen wel de grootste private aandeelhouder in Lufthansa en de tweede in het algemeen. Alleen de Duitse overheid bezit via Wirtschaftsstabilisierungsfonds met ruim 14% een groter belang in Lufthansa. Die aandelen kreeg de Duitse staat in ruil voor de staatssteun die aan de nationale airline werd verleend tijdens de coronarisis.

Hapag-Lloyd

Kühne is onder meer meerderheidsaandeelhouder in expeditiebedrijf Kühne + Nagel en bezit 30% van Duitse rederij Hapag-Lloyd. Daarnaast heeft hij een minderheidsbelang in de Duitse voetbalclub HSV.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement