EV Cargo, eigendom van de in Hong Kong gevestigde Chinese investeerder EmergeVest, zegt dat de acquisitie onderdeel is van de strategie om mondiaal een positie te verwerven in de luchtvrachtmarkt. Via de koop van het Nederlandse Fast Forward verdubbelt het Chinese bedrijf naar eigen zeggen zijn luchtvrachtvolume naar 100.000 ton per jaar.

Marc Terpstra

EV Cargo neemt volgens berichten in de Britse vakpers alle aandelen in Fast Forward Freight en de dochterbedrijven over. Daarbij worden de huidige eigenaren, waaronder oprichter en directeur Marc Terpstra, aandeelhouders van EV Cargo.

De jaarlijkse omzet van EV Cargo, inclusief de overname, komt door de acquisitie van Fast Forward uit op zo’n 1,7 miljard dollar, terwijl het personeelsbestand in Europa wordt verdrievoudigd naar 400 medewerkers. In totaal telt EV Cargo straks 2.600 medewerkers. Qua klanten voegt de acquisitie  ‘diverse duizenden verladers’ krijgt toe aan dat van de overnemende partij. Het gaat dan om ladingsaanbieders in ondermeer de automotive, aerospace, farmaceutica en olie & gaswinning.

De naam Fast Forward Freight zal na de fusie van de activiteiten definitief verdwijnen uit de markt, heet het verder. De bedrijven gaan verder onder de merknaam van het moederbedrijf, EV Cargo.

Beursgang

Eerder dit jaar meldde Bloomberg dat EmergeVest eventueel een beursgang van EV Cargo overweegt op de beurs van New York en Londen. De waarde van het bedrijf werd toen geschat op 1,1 miljard dollar. Een definitief besluit voor een beursgang is nog niet genomen door de aandeelhouders, heet het verder bij Bloomberg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement