Dat blijkt uit de laatste vervoerscijfers van de luchthaven. Een verklaring voor de sterke afname wordt niet gegeven door de luchthavenbeheerder, maar kan grotendeels worden toegeschreven aan de EU-sancties tegen Russische luchtvaartmaatschappijen. Daardoor verloor de Nederlandse luchthaven AirBridge Cargo, een van de grootste vrachtvervoerders op Schiphol in maart. Ook het drastisch terugbrengen van het aantal cargo-only vluchten met passagiersvliegtuigen vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, kan een factor zijn in het verlies.

27% minder vrachtvluchten

In totaal nam het aantal vrachtvluchten op de Nederlandse mainport over de maand maart van dit jaar af met meer dan een kwart (-27,4%) naar 1.688. Over de eerste drie maanden van dit jaar daalde het aantal vrachtvluchten met 22,3% naar 5.249 bewegingen.

Ook Frankfurt Airport, de grote concurrent van Schiphol in Europa, had last van een dalende vrachtoverslag over het eerste kwartaal van dit jaar. Die kwam uit op ruim 520.000 ton, een daling van 1,2%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement