Winst Cargolux over 2021 piekt naar ruim 1,2 miljard euro

Luchtvracht

De Luxemburgse vrachtmaatschappij Cargolux zag de nettowinst vorig jaar stijgen met bijna 70% naar 1,24 miljard euro op een omzet van 4,2 miljard euro (+40%).

Het resultaat voor belasting van Cargolux kwam uit op 1,62 miljard euro, een plus van 94% vergeleken met de cijfers over 2020.

De sterke verbetering van de financiële prestaties was toe te schrijven aan een hogere winstmarge door sterke gestegen vrachttarieven en meer tonnage, aldus de grootste vrachtmaatschappij van Europa. Daarbij zorgde de coronapandemie, de tijdelijk blokkade van het Suez-kanaal en het aan de grond houden van veel passagiersvliegtuigen in 2021 voor een aanhoudende sterke vraag naar vrachtvluchten.

Prognose

Ook de hoge prijzen en grote vertragingen in de containervaart leverden vorig jaar meer klandizie en extra vrachtvolume op, aldus de directie. ‘Daardoor was er over het gehele fiscale jaar 2021 sprake van een groot piekseizoen.’ Cargolux verwacht voor dit jaar weinig veranderingen in het capaciteitsaanbod en voorziet een voortzetting van de gespannen situatie in de mondiale logistiek met hoge vrachtprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Winst Cargolux over 2021 piekt naar ruim 1,2 miljard euro | NT

Winst Cargolux over 2021 piekt naar ruim 1,2 miljard euro

Luchtvracht

De Luxemburgse vrachtmaatschappij Cargolux zag de nettowinst vorig jaar stijgen met bijna 70% naar 1,24 miljard euro op een omzet van 4,2 miljard euro (+40%).

Het resultaat voor belasting van Cargolux kwam uit op 1,62 miljard euro, een plus van 94% vergeleken met de cijfers over 2020.

De sterke verbetering van de financiële prestaties was toe te schrijven aan een hogere winstmarge door sterke gestegen vrachttarieven en meer tonnage, aldus de grootste vrachtmaatschappij van Europa. Daarbij zorgde de coronapandemie, de tijdelijk blokkade van het Suez-kanaal en het aan de grond houden van veel passagiersvliegtuigen in 2021 voor een aanhoudende sterke vraag naar vrachtvluchten.

Prognose

Ook de hoge prijzen en grote vertragingen in de containervaart leverden vorig jaar meer klandizie en extra vrachtvolume op, aldus de directie. ‘Daardoor was er over het gehele fiscale jaar 2021 sprake van een groot piekseizoen.’ Cargolux verwacht voor dit jaar weinig veranderingen in het capaciteitsaanbod en voorziet een voortzetting van de gespannen situatie in de mondiale logistiek met hoge vrachtprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement