De mededingingsautoriteiten in de VS hebben voor de acquisitie het groene licht gegeven. De nieuwe merknaam van Pilot Freight Services wordt ‘Pilot – A Maersk Company’, aldus de rederij.

Pilot legt zich onder meer toe op de logistieke dienstverlening van Amerikaanse exportbedrijven. Het beschikt over 87 vestigingen. In totaal zal Maersk Logistics door de overname van Pilot in de VS de beschikking hebben over 150 filialen en dc’s

Nummer 24

Volgens de Amerikaanse analist Armstrong & Associates is Pilot in de wereld van luchtvracht de 24e expediteur met een totaal volume van 240.000 ton. Het bedrijf was in handen van de Amerikaanse investeerders ATL Partners en British Columbia Investment Management Corporation.

Maersk is zich sinds eind vorig jaar aan het versterken in de luchtvrachtexpeditie om aan grote verladers een totaal pakket aan logistieke diensten te kunnen aanbieden. Onder meer werden de Duitse expediteurs Senator en het Chinese L.F Logistics overgenomen. Ook heeft Maersk aanvullend een aantal vrachtvliegtuigen aangeschaft voor luchtvaartdochter Maersk Air Cargo (voorheen Star Air).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement