De luchtvrachtvervoerder krijgt dezelfde naam als zijn zusterbedrijven binnen de Challenge Group, Challenge Airlines BE in België en Challenge Airlines MT op Malta, waar ook het hoofdkantoor van de groep is gevestigd. Tegelijkertijd met de naamsverandering wil de moederholding de vrachtvloot uitbouwen met twee B767F’s. Die zullen worden toegevoegd aan de huidige twee B747-vrachtjumbo’s van de vrachtairline.

Malta

Binnen vijf jaar mikt de directie op een vlootomvang van twaalf freighters met de aanschaf van nog eens vier B767F’s en vier B777F’s. Volgens topman Yossi Shoukroun van de Challenge Group was de ‘de tijd rijp was’ om alle dochterbedrijven te voorzien van dezelfde merknaam en de oude vrachtmaatschappij daardoor ‘stevig te verankeren in onze groep’. Daarnaast is het de bedoeling om via de aanvraag van een Maltese vliegvergunning (AOC) de vrachtmaatschappij geheel Europees te maken.

CAL Cargo werd in 2010 gekocht door de Challenge Groep. De groep telt 850 medewerkers en is naar eigen zeggen jaarlijks goed voor een vrachtvolume van 300.000 ton

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement