Volgens Liz Truss, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, staat Isaikin aan het hoofd van een transportgroep dat voor de Russische overheid een luchtbrug bouwt voor de aanvoer van kritische goederen naar het land.

20.000 ton

Het Britse logistieke vakblad The Loadstar wijst er op dat Isaikin waarschijnlijk op de Britse sanctielijst is gekomen door een deal van 167 miljoen dollar in april van dit jaar met de burgemeester van Moskou. Het gaat daarbij om een contract om een luchtvrachtcorridor met China op te zetten voor 20.000 ton aan vitale goederen. De transactie kwam tot stand na een directie instructie van president Poetin, aldus het blad.

Ook een aantal hooggeplaatste officieren en patriarch Kirill, hoofd van de Russische Orthodoxe kerk, zijn op de Britse sanctielijst gekomen voor hun steun aan de Russische invasie van de Oekraïne.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement