Hahn Airport telt rond de 430 medewerkers en de overname wordt door minderheidsaandeelhouder, de deelstaat Hessen (17,5%), met enige opluchting begroet aangezien de nieuwe eigenaar de banen en voortzetting van de activiteiten van de vrachtvliegveld heeft gegarandeerd.

Hessen heeft sinds 2009 in totaal zo’n 20 miljoen euro in de verliesgevende Duitse luchthaven gestoken en hoopt nu met een financieel sterke partij de luchthaven in veilig vaarwater te hebben geloodst.

HNA

Het Chinese HNA kocht in 2017 een meerderheidsbelang (82,5%) in Hahn Airport voor een bedrag van 15 miljoen euro, maar sloot in 2021 door financiële problemen de geldkraan voor de Duitse luchthaven. Hahn Airport werd in oktober van het vorig jaar failliet verklaard. Sindsdien is de curator op zoek naar een nieuw eigenaar.

De verkoop van Hahn Airport moet nog worden worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten, maar de curator en Swift Conjoy gaan ervan uit dat dit een formaliteit is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement