Dat laat de luchthavendirectie weten. De overslag lag in de laatste week van juni dagelijks op ruim 9.000 ton, een groei van 33% vergeleken met de maand mei. Het dagrecord was in juni 253 vrachtvluchten, goed voor een volume van 10.797 ton.

Restricties

Shanghai Airport kon door de lockdowns, dat onder meer een deel van de vrachtafhandeling platlegde, maar een beperkt deel van de vrachtvluchten afhandelen in april en mei en begin juni. Ook waren er veel fabrieken gesloten en was het truckingverkeer van en naar de luchthaven deels onmogelijk door de restricties in verband met corona-infecties.

Shanghai Airport zegt nu dat in totaal weer bijna 60 Chinese en buitenlandse vrachtmaatschappijen gebruikmaken van de luchthaven, dat met Hong Kong Airport het gros van het luchtvrachtvervoer van China afwikkelt. In totaal gaat het daarbij om diensten naar 68 vrachtbestemmingen in de wereld. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement