Het heeft acht jaar geduurd om Ezhou Huahu Airport te bouwen en kostte een bedrag van 30.842 miljard yuan. Belangrijkste element daarbij is dat de luchthaven de thuisbasis wordt van de snel groeiende Chinese expresvervoerder SF airlines. De airline tekent dan ook samen met de provincie Huahu voor de ontwikkeling en exploitatie van de vrachthub, waar overigens ook passagiersvervoer zal plaatsvinden

FedEx

SF Airlines moet uitgroeien tot het Chinese antwoord op de Amerikaanse koeriers UPS en FedEx en het Duitse DHL Express. Ezhou Huahu Airport wordt dan ook vergeleken door de Chinese ontwikkelaars met de centrale overslagcentra van de grote drie: Memphis Airport, Louisville en Leipzig Airport.

De Chinese luchthaven beschikt over twee start-en landingsbanen van ieder ruim 3.500 meter en een afhandelingloods van 23.000 vierkante meter. Verder is er een vracht transito centrum van 70.000 vierkante meter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement