Lufthansa Cargo kon woensdagochtend nog niet zeggen welke gevolgen de acties van het grondpersoneel hebben op de vrachtvluchten van de luchtvaartmaatschappij, maar gaat er nog steeds vanuit dat het gebruikelijk dienstrooster kan worden aanhouden. ‘We zijn in nauw contact met alle betrokken partijen om vertragingen en annuleringen van onze vrachtvluchten te voorkomen, maar het is momenteel erg moeilijk in te schatten hoeveel medewerkers van onze gronddienst gevolg geven aan de stakingsoproep’, aldus een woordvoerder van Lufthansa Cargo.

Annuleringen

Moederbedrijf Lufthansa heeft uit voorzorg voor woensdag 678 vluchten vanaf Frankfurt Airport geschrapt en 345 vanaf de luchthaven van München  met het oog op de acties. Het gaat daarbij ook om intercontinentale vluchten met belly-capaciteit. De geboekte vracht op deze vluchten zal dan ook zeker blijven staan op de twee luchthavens en het logistieke proces ernstig verstoren.

Lufthansa noemt de staking ‘onredelijk’ na amper twee dagen van onderhandelingen. ‘Deze vroege escalatie van een constructieve onderhandelingsronde veroorzaakt een enorme schade’, aldus de luchtvaartmaatschappij. De airline heeft met het oog op het personeelstekort deze zomer al duizenden vluchten geannuleerd tot het einde van augustus. Ook zijn veel vrachtvluchten van Lufthansa op de thuisbasis Frankfurt Airport door het gebrek aan werknemers in de afhandeling naar München verhuisd.

Piloten

Ook de piloten van Lufthansa dreigen intussen het voorbeeld van de grondmedewerkers te volgen en voor de komende maand te gaan staken. Zij laten eventuele acties afhangen van het eindresultaat van de lopende salarisonderhandelingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement