De afname wordt door de directie van de grootste vrachtluchthaven van Europa vooral toegeschreven aan de oorlog in de Oekraïne en de lockdowns in China. Als gevolg van de de westerse sancties tegen Russische airlines en het sluiten van het Russische luchtruim voor westerse airlines verloor de internationale vrachtvervoer een deel van zijn capaciteit, terwijl de strikte naleving van de coronaregels in China grote luchthavens als Shanghai Airport deels plat legden

Verlies

De groepsomzet van Fraport AG steeg over de eerste zes maanden met bijna 68% naar 1,2 miljard euro, terwijl de bedrijfswinst met 21,8% toenam naar 408,3 miljoen euro. Die groei wordt vooral toegeschreven aan het stijgend passagiersvervoer dit voorjaar.

Het resultaat voor belastingen viel ook hoger uit met 181,9 miljoen euro (2021: 116,1 miljoen) Euro). Onder de streep was er wel een gevoelig verlies van ruim 53 miljoen euro. Dat had vooral te maken met een volledig afschrijving op een krediet aan de Russische luchthaven van Sint Petersburg van 163, 3 miljoen euro, blijkt uit de cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement