Volgens de laatste berichten zal er aanstaande woensdag en vrijdag worden gestaakt door de piloten van Lufthansa Cargo en op woensdag en donderdag bij de collega’s van de passagiersdivisie. In totaal telt Lufthansa rond de 5.000 vliegers.

De staking kan nog worden voorkomen indien de directie met een ‘serieus’ loonaanbod komt, aldus vakbond Cockpit dinsdag. Lufthansa reageert verbolgen dat de vakbond voor ‘een verdere escalatie’ van het loonconflict heeft gekozen door nieuwe acties aan te kondigen op zeer korte termijn.

900 miljoen extra aan loonkosten

De vakbond heeft intussen zijn eisenpakket aangepast. Zo is de eis voor een automatische prijscompensatie verandert in een inflatie-correctie van 8,2% voor 2023 naast een stijging van de cao-lonen met 5,5% dit jaar. Ook wordt er extra geld gevraagd voor ziektedagen, vakantie en training en moeten de loonschalen naar boven worden aangepast, vindt de bond.

Lufthansa heeft eerder gezegd dat de looneisen van Cockpit zullen leiden tot een totale stijging van de loonkosten op termijn met 40% en dat de airline gelet op het financieel herstel na de coronapandemie dit niet kan behappen. Voor de komende twee jaar zouden de looneisen neerkomen op een extra last van 900 miljoen euro, stelt Lufthansa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement