Het bedrijf gaat MSC Air Cargo heten, meldt de rederij in een persbericht. MSC is naar eigen zeggen al een aantal maanden bezig met het opzetten van de eigen vrachtmaatschappij ‘in reactie op vraag bij klanten en als aanvullende activiteit naast de containerbusiness’.

MSC zegt begin 2023 de eerste vluchten aan te gaan bieden. De Zwitsers/Italiaanse rederij heeft daarvoor in eerste instantie vier Boeing 777-200F-toestellen besteld. De vluchten worden uitgevoerd door de Amerikaanse airline Atlas Air.

MSC Air Cargo komt onder leiding te staan van Jannie Davel, die eerder werkzaam was bij Delta Cargo, Emirates SkyCargo en DHL.

De oprichting volgt op de afgeketste overname van ITA Airways. MSC was samen met Lufthansa in de race om deze opvolger van het failliete Alitalia over te nemen, maar uiteindelijk stak de Italiaanse staat daar een stokje voor. Rome is sindsdien in onderhandeling met een consortium waarin ook Air France-KLM vertegenwoordigd is.

Inhaalslag

MSC hoopt met de oprichting de luchtvrachttak een inhaalslag te maken ten opzichte van zijn directe concurrenten. Zo kocht CMA-CGM zich afgelopen voorjaar in bij Air France-KLM, om zo een gemeenschappelijk vrachtnetwerk op te zetten met de in 2021 opgerichte eigen luchtvrachtdivisie CMA CGM Air Cargo.

Ook Maersk werkt aan versterking voor zijn luchtvrachttak Maersk Air, die naast expresvluchten in Europa ook intercontinentale vluchten moet gaan uitvoeren.

msc air cargo

Lees ook: MSC lonkt naar opvolger Alitalia

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement