In tegenstelling tot concurrent Air France KLM Cargo wist Lufthansa over het derde kwartaal de vrachtomzet stevig te verhogen. Die steeg met 31% naar 1,1 miljard euro, terwijl er voor de eerste negen maanden een omzetgroei van 40% naar 3,6 miljard euro werd behaald.

Daarmee lagen de inkomsten uit het vrachtvervoer bij Lufthansa met 3,6 miljard ruim 1 miljard euro boven die van AF KLM, dat dit jaar de opbrengsten met 3,5% zag afnemen naar 2,6 miljard euro. Lufthansa Cargo schrijft de sterke omzetgroei onder meer toe aan het groot aantal groot lange termijn contracten dat het voor dit boekjaar heeft afgesloten. Daardoor was het niet afhankelijk van dagmarkt waar volgens de Baltic Airfreight Index de tarieven sinds begin van dit jaar met ruim 33% zijn gedaald.

Nieuw record

Lufthansa Cargo deed het ook qua verkochte vrachttonkilometers (+2%) aanzienlijk beter dan het marktgemiddelde in Europa. Dat lag volgens luchtvaartorganisatie IATA voor de eerste 8 maanden op een afname van 9,4%. Ter vergelijking: Air France KLM Cargo zag tot en met september van dit jaar het vrachtvervoer met 18% veel sterker afnemen dan het marktgemiddelde.

Lufthansa Cargo verwacht op basis van de laatste kwartaalcijfers voor het gehele boekjaar het oude winstrecord uit 2021 te breken. Toen lag het eindresultaat (ebit) op 1,5 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement