Swift Conjoy is een joint venture tussen vastgoedontwikkelaar Swift Holding en Conjoy Investment Partners. Zij hebben eerder een bod uitgebracht op de luchthaven, maar een handtekening onder een definitief koopcontract blijft maar uit, zegt Plathner. Hij zegt in contact te blijven met Swift Conjoy om de koop af te ronden, maar ‘tegelijkertijd onderzoek ik verdere maatregelen om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen voor Frankfurt-Hahn Airport’.

Ondergang HNA

Hahn Airport werd ruim een jaar geleden failliet verklaard. Sinds die tijd zoekt de curator naar een nieuwe eigenaar voor de luchthaven, waarvan de vrachtoperaties gewoon zijn gecontinueerd sinds het faillissement.

De Duitse vrachtluchthaven is een van vele slachtoffers van de ondergang in 2021 van het met miljarden schulden beladen Chinese conglomeraat HNA, dat enkele jaren geleden een meerderheidsbelang van 82,5% kocht in de Duitse vrachtluchthaven. Hahn Airport moest daarbij een springplank worden in Europa voor Chinese vracht-en expresmaatschappijen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement