Kabinet wil regie over toewijzing vrachtvluchten op Schiphol

Herziening EU-slotregels

Er moet bij de herziening van de slotregeling van de EU ruimte komen voor de afzonderlijke lidstaten om bij het toewijzen van slots een onderscheid te maken tussen vracht- en passagiersvluchten. Die ‘segmentering’ en ‘prioritering’ van de vrachtsector is nodig voor het behoud van de Europese vrachtpositie van de nationale luchthaven. Dat bepleit VVD-minister Mark Harbers van infrastructuur in de Nederlandse inbreng voor een herziening van de huidige EU-slotregels, die dateren uit 1993. 

Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Kabinet wil regie over toewijzing vrachtvluchten op Schiphol | NT

Kabinet wil regie over toewijzing vrachtvluchten op Schiphol

Herziening EU-slotregels

Er moet bij de herziening van de slotregeling van de EU ruimte komen voor de afzonderlijke lidstaten om bij het toewijzen van slots een onderscheid te maken tussen vracht- en passagiersvluchten. Die ‘segmentering’ en ‘prioritering’ van de vrachtsector is nodig voor het behoud van de Europese vrachtpositie van de nationale luchthaven. Dat bepleit VVD-minister Mark Harbers van infrastructuur in de Nederlandse inbreng voor een herziening van de huidige EU-slotregels, die dateren uit 1993. 

Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen