Dat maakte de luchthaven bekend bij de presentatie van de vervoerscijfers over 2022.

‘Algemeen gezien stonden de vrachtvolumes het gehele jaar onder druk als gevolg van de aanhoudende politieke spanningen, lockdowns in China, de dreigende recessie en de impact ervan op de e-commerce’, stelt Brussels Airport in toelichting op de slechtere cijfers, die vergeleken met Schiphol (-14%) minder slecht waren. Daarbij dient wel te worden opgemerkt dat Schiphol in de vervoerscijfers geen getruckte luchtvracht meeneemt zoals de Belgische luchthaven.

Minder vrachtvluchten

Over de maand december van 2022 kende het vrachtvervoer op Brussels Airport een afname van 7% vergeleken met dezelfde maand in 2021, aldus de directie. ‘We noteerden ook een daling in de segmenten vrachtvluchten (-9%), expresdiensten (-12%) en getruckte vracht (-9%).’

Door de geleidelijke stijging van het aantal passagiersvluchten zijn de vrachtvolumes in dit segment met 9% toegenomen vergeleken met een jaar geleden. Brussels Airport zag vorig jaar het aantal vrachtvluchten afnemen met 10%. Vooral in de maand december ging het hard met een afname van 15%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement