De afname op de Duitse luchthaven lag 1op 3,3%, waardoor de Duitsers het jaar eindigde met precies 2 miljoen ton aan luchtvracht. Ook afgezet tegen het laatste pre-coronajaar, 2019, deed Fraport het vorig jaar slecht met een afname van 5,6%. Vooral in de maand december van 2022 was het vrachtverlies voor Fraport groot te noemen. Met 160.000 ton werd er in die maand 19% minder vracht overgeslagen dan in december 2021.

Cathay Pacific

Zowel Hong Kong Airport als Fraport noemen als reden voor teruggang de oorlog in de Oekraïne, de sterke afname van de marktvraag in de tweede helft van vorig jaar en het zero-coronabeleid van de Chinese overheid. Daardoor moest onder meer Cathay Pacific Cargo in het begin van 2022 bijna zijn complete vrachtvloot aan de grond houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement