Na het opstijgen van de A300-600F op 21.30 uur met als bestemming het Duitse Leipzig Airport, ging het rookalarm af in het vrachtruim en maakten de piloten een noodlanding op de Polderbaan van Schiphol. Op Schiphol werd groot alarm afgegeven en meerdere brandweerauto’s stonden het vrachttoestel op te wachten, waarna de Airbus onder begeleiding van de hulpdiensten naar een vrachtplatform werd getaxied.

Loos alarm

Na een grondige inspectie bleek het om een loos alarm te gaan en werd geconstateerd dat een defect aan een onderdeel van de rookmelder het alarm had laten afgaan. Nog dezelfde avond werd een vervangend onderdeel voor de kapotte rookmelder ingevlogen vanuit Leipzig Airport. Volgens een woordvoerder van DHL in Nederland zal het vrachtvliegtuig naar verwachting in de loop van deze dag kunnen vertrekken van Schiphol richting Leipzig Airport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement