“Tarievenslag is onverantwoord”

Lijnvaart

De lijnvaartoperatoren moeten een eind maken aan de zinloze prijzenslag waarin ze zich hebben laten meeslepen en net als tijdens de crisis van 2009 eensgezind handelen om het tij te keren.

Dat zegt Kim Young-min, de topman van Hanjin Shipping.

De voorzitter van de Zuid-Koreaanse containerrederij lanceerde zijn oproep in ‘Lloyd’s List’ in de aanloop naar de ontmoeting van de leden van de Transpacific Stabilization Agreement die later deze maand in Seoel plaatsvindt. Kim Young-min is ook voorzitter van dat TSA.

Volgens hem is concurreren op prijzen alleen – en niet op een mix van factoren waaronder ook de kwaliteit van de dienstverlening – de beste manier om de sector de dieperik in te helpen. Die tarievenslag is in zijn ogen onverantwoord.

De rederijen moeten volgens de topman van Hanjin eenzelfde soort eendracht aan de dag leggen als toen ze werden geconfronteerd met de crisis van 2009. “In 2009 zijn we allemaal overgestapt op slow steaming en hebben we allemaal schepen opgelegd.” Naar zijn mening is het moment nabij waarop de sector eenzelfde aanpak zou kunnen hanteren, maar valt er van een ‘rationele’ benadering van de marktsituatie nog niet veel te merken.

Hij ziet de verhevigde concurrentie als een rechtstreeks gevolg van de toestroom van grote containerschepen op een markt met onzekere vooruitzichten op de middellange termijn. “Wie grote schepen in de vaart brengt, wil ze ook vol krijgen.” Hanjin zelf bleef niet gespaard en zag zijn verlies in het tweede kwartaal aanzwellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

“Tarievenslag is onverantwoord” | NT

“Tarievenslag is onverantwoord”

Lijnvaart

De lijnvaartoperatoren moeten een eind maken aan de zinloze prijzenslag waarin ze zich hebben laten meeslepen en net als tijdens de crisis van 2009 eensgezind handelen om het tij te keren.

Dat zegt Kim Young-min, de topman van Hanjin Shipping.

De voorzitter van de Zuid-Koreaanse containerrederij lanceerde zijn oproep in ‘Lloyd’s List’ in de aanloop naar de ontmoeting van de leden van de Transpacific Stabilization Agreement die later deze maand in Seoel plaatsvindt. Kim Young-min is ook voorzitter van dat TSA.

Volgens hem is concurreren op prijzen alleen – en niet op een mix van factoren waaronder ook de kwaliteit van de dienstverlening – de beste manier om de sector de dieperik in te helpen. Die tarievenslag is in zijn ogen onverantwoord.

De rederijen moeten volgens de topman van Hanjin eenzelfde soort eendracht aan de dag leggen als toen ze werden geconfronteerd met de crisis van 2009. “In 2009 zijn we allemaal overgestapt op slow steaming en hebben we allemaal schepen opgelegd.” Naar zijn mening is het moment nabij waarop de sector eenzelfde aanpak zou kunnen hanteren, maar valt er van een ‘rationele’ benadering van de marktsituatie nog niet veel te merken.

Hij ziet de verhevigde concurrentie als een rechtstreeks gevolg van de toestroom van grote containerschepen op een markt met onzekere vooruitzichten op de middellange termijn. “Wie grote schepen in de vaart brengt, wil ze ook vol krijgen.” Hanjin zelf bleef niet gespaard en zag zijn verlies in het tweede kwartaal aanzwellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement