Containervolume op Europa loopt terug

Overslag

Geen piekseizoen en teruglopende volumes vanaf oktober tot in 2012.

Dat is de trend voor de containeroverslag in de Europese havens die de Global Port Tracker ontwaart.

Volgens deze periodieke prognose van onderzoeksbureaus Hackett Associates en ISL zijn importeurs in Europa voorzichtig in het bestellen van nieuwe goederen om te grote voorraden te voorkomen. Ook de export blijft zwak.

De Global Port Tracker voorziet hiermee een omslag in een tot nog toe goed jaar voor de containeroverslag. Tot en met augustus groeide de overslag in de zes grootste containerhavens van Europa met 8,5% in vergelijking met vorig jaar.

De haven van Antwerpen zag zijn containervolume in de eerste negen maanden van 2011 met 3,1% groeien tot 6,5 miljoen teu. Rotterdam maakt binnenkort zijn cijfers over het derde kwartaal bekend.

Containervolume op Europa loopt terug | NT

Containervolume op Europa loopt terug

Overslag

Geen piekseizoen en teruglopende volumes vanaf oktober tot in 2012.

Dat is de trend voor de containeroverslag in de Europese havens die de Global Port Tracker ontwaart.

Volgens deze periodieke prognose van onderzoeksbureaus Hackett Associates en ISL zijn importeurs in Europa voorzichtig in het bestellen van nieuwe goederen om te grote voorraden te voorkomen. Ook de export blijft zwak.

De Global Port Tracker voorziet hiermee een omslag in een tot nog toe goed jaar voor de containeroverslag. Tot en met augustus groeide de overslag in de zes grootste containerhavens van Europa met 8,5% in vergelijking met vorig jaar.

De haven van Antwerpen zag zijn containervolume in de eerste negen maanden van 2011 met 3,1% groeien tot 6,5 miljoen teu. Rotterdam maakt binnenkort zijn cijfers over het derde kwartaal bekend.