Oostende profileert zich als logistieke hub voor de bouw van windmolenparken op zee. Met het oog daarop is al eind 2010 de joint venture Rebo (Renewable Energy Base Oostende) in het leven geroepen door de Haven van Oostende en een viertal private en publieke partners. Rebo baat aan het Zeewezendok een site uit die voorzien is van verdiepte zwarelastkades.

Met Sarens krijgt Rebo er een bondgenoot bij die op het stuk van heavy lift kranen en uitzonderlijk vervoer zijn sporen al ruim verdiend heeft. De twee partners kennen elkaar trouwens al. Van februari tot en met juli van dit jaar speelde Sarens een sleutelrol in het transport, de opslag en de preassemblage van de windmolenonderdelen voor de bouw van het windmolenpark van C-Power op de Thorntonbank. Dit jaar werden daar al dertig windmolens geïnstalleerd.

Sarens en Rebo gaan nu een stap verder in hun samenwerking. Zij willen hun krachten op het stuk van haveninfrastructuur, dienstverlening, technische ondersteuning, marketing en public relations bundelen om bijkomende opdrachten naar Oostende te halen. Het memorandum houdt onder meer in dat Sarens de Rebo-terminal zal voorstellen als een klant op zoek is naar een geschikte locatie voor offshore activiteiten.