De Antwerpse smeeroliefabriek produceert meer dan 600 soorten smeermiddelen, onder andere voor personen- en vrachtwagens. Met de modernisering worden ‘pigged-lijnen’ in gebruik genomen die ervoor moeten zorgen dat de automatisering van het mengproces en de efficiëntie en kwaliteit van het vulproces verbeteren. Daardoor kunnen straks op de Antwerpse locatie alle soorten smeermiddelen op oliebasis worden geproduceerd. Tegen 2014 zijn de bouwwerken achter de rug.

President Hussain E. Esmaiel zei bij de eerstesteenlegging dat er verschillende redenen waren voor Kuwait Petroleum om voor modernisering in Antwerpen te kiezen. “De haven biedt een zeer goede toegang tot de zee waardoor grote volumes grondstoffen efficiënt kunnen worden aangevoerd. De stad kent ook een prima toegang via de weg tot Frankrijk en Duitsland, de twee grootste economieën van Europa. Het is de perfecte locatie.”

De 63 miljoen euro maakt onderdeel uit van het lopende investeringsproject van het bedrijf in Blue Gate Antwerp, de groene opvolger van de Investeringszone Petroleum Zuid.