IATA stelt prognoses bij in positieve zin

Luchtvracht

IATA heeft in zijn eerste kwartaalinschatting zijn prognoses voor 2013 in positieve zin bijgesteld, ook wat de vracht betreft.

De laatste prognose, van december 2012, ging voor de vrachtactiviteiten uit van een groei van 1,4%. Een verbeterd vertrouwen in de marktomstandigheden en de groeiende industriële productie hebben de prognoses al verhoogd tot 2,7%.

“Als je bedenkt dat de markt vorig jaar kromp met 2,0% en het jaar daarvoor met 0,7%, dan betekent dit een belangrijke trendbreuk”, zegt secretaris-generaal en ceo Tony Tyler. Bovendien gaat de nieuwe prognose uit van een stabilisering van de eenheidsopbrengst dankzij de gestegen vraag, terwijl er in december nog een daling met 1,5% in het vooruitzicht was gesteld.

Voor de luchtvaartsector als geheel gaat IATA nu uit van een totale winst van 10,6 miljard dollar, tegenover 8,4 miljard dollar in december. Tyler merkt evenwel op dat de bijgestelde prognoses uitgaan van een stabiele, hoewel zwakke, eurozone en een trage, maar constante groei van de Amerikaanse economie. Cyprus heeft bewezen dat de crisis in de eurozone nog niet voorbij is, zegt de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

IATA stelt prognoses bij in positieve zin | NT

IATA stelt prognoses bij in positieve zin

Luchtvracht

IATA heeft in zijn eerste kwartaalinschatting zijn prognoses voor 2013 in positieve zin bijgesteld, ook wat de vracht betreft.

De laatste prognose, van december 2012, ging voor de vrachtactiviteiten uit van een groei van 1,4%. Een verbeterd vertrouwen in de marktomstandigheden en de groeiende industriële productie hebben de prognoses al verhoogd tot 2,7%.

“Als je bedenkt dat de markt vorig jaar kromp met 2,0% en het jaar daarvoor met 0,7%, dan betekent dit een belangrijke trendbreuk”, zegt secretaris-generaal en ceo Tony Tyler. Bovendien gaat de nieuwe prognose uit van een stabilisering van de eenheidsopbrengst dankzij de gestegen vraag, terwijl er in december nog een daling met 1,5% in het vooruitzicht was gesteld.

Voor de luchtvaartsector als geheel gaat IATA nu uit van een totale winst van 10,6 miljard dollar, tegenover 8,4 miljard dollar in december. Tyler merkt evenwel op dat de bijgestelde prognoses uitgaan van een stabiele, hoewel zwakke, eurozone en een trage, maar constante groei van de Amerikaanse economie. Cyprus heeft bewezen dat de crisis in de eurozone nog niet voorbij is, zegt de topman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement