Spooroperatoren en infrastructuurbeheerders gaan nauwer samenwerken

Spoorvervoer

De spooroperatoren en de infrastructuurmanagers van spoorinfrastructuur hebben een task force opgestart om te kijken hoe de efficiëntie van het Europese spoornet kan worden verbeterd.

Dat hebben ze in Zürich beslist op de jaarlijkse gemeenschappelijke ontmoeting van de ceo’s van spoorbedrijven in Europa. Deze meeting wordt georganiseerd door de koepel van spoorbedrijven CER en infrastructuurbeheerders EIM. Daar hebben ze nogmaals benadrukt dat het werk van de infrastructuurbeheerders van essentieel belang is voor een performant spoornetwerk en hebben ze zich geëngageerd om de samenwerking op te voeren.

De oprichting van de task force moet de infrastructuurbeheerders helpen om de nodige verbeteringen versneld in te voeren. Zij willen o.a. samenwerken op gebied van coördinatie van de corridors, langere en zwaardere treinen om de capaciteit van de sporen beter te benutten, intermodale projecten, benchmarking, e.d.m.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Spooroperatoren en infrastructuurbeheerders gaan nauwer samenwerken | NT

Spooroperatoren en infrastructuurbeheerders gaan nauwer samenwerken

Spoorvervoer

De spooroperatoren en de infrastructuurmanagers van spoorinfrastructuur hebben een task force opgestart om te kijken hoe de efficiëntie van het Europese spoornet kan worden verbeterd.

Dat hebben ze in Zürich beslist op de jaarlijkse gemeenschappelijke ontmoeting van de ceo’s van spoorbedrijven in Europa. Deze meeting wordt georganiseerd door de koepel van spoorbedrijven CER en infrastructuurbeheerders EIM. Daar hebben ze nogmaals benadrukt dat het werk van de infrastructuurbeheerders van essentieel belang is voor een performant spoornetwerk en hebben ze zich geëngageerd om de samenwerking op te voeren.

De oprichting van de task force moet de infrastructuurbeheerders helpen om de nodige verbeteringen versneld in te voeren. Zij willen o.a. samenwerken op gebied van coördinatie van de corridors, langere en zwaardere treinen om de capaciteit van de sporen beter te benutten, intermodale projecten, benchmarking, e.d.m.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement