Breakbulk Europe van start in Antwerpen

Events

Voor het 8ste jaar op rij is Antwerpen gasthaven van de Breakbulk Europe-beurs. Als grootste breakbulkhaven van Europa, is Antwerpen hoofdsponsor van het evenement, dat plaatsvindt in Antwerp Expo.

De Breakbulk-beurzen, georganiseerd door de groep rond de Journal of Commerce in de VS, China en België, behoren tot de succesrijkste beurzen ter wereld.

Breakbulk Europe is in acht jaar tijd uitgegroeid van een 800-tal deelnemers tot ruim 5.000 uit de internationale breakbulk- en logistieke wereld. De beurs verhuisde al na enkele jaren naar de Antwerp Expo, waar 250 stands bezet worden.

Havenschepen Marc Van Peel (foto): “Antwerpen is met ruime voorsprong de belangrijkste breakbulkhaven van Europa. Het is niet alleen Europees marktleider voor de behandeling van staal en fruit, maar bijvoorbeeld ook nog eens ’s werelds belangrijkste haven voor de opslag van koffie.”

Van Peel verwijst naar de connectiviteit, de moderne terminals, de opslagfaciliteiten en de ervaren havenarbeiders als voornaamste items voor het succes van Antwerpen als breakbulkhaven. “De conventionele wijze van verzending in de haven is arbeidsintensief en creëert een toegevoegde waarde voor de hele supply chain”, aldus nog Van Peel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Breakbulk Europe van start in Antwerpen | NT

Breakbulk Europe van start in Antwerpen

Events

Voor het 8ste jaar op rij is Antwerpen gasthaven van de Breakbulk Europe-beurs. Als grootste breakbulkhaven van Europa, is Antwerpen hoofdsponsor van het evenement, dat plaatsvindt in Antwerp Expo.

De Breakbulk-beurzen, georganiseerd door de groep rond de Journal of Commerce in de VS, China en België, behoren tot de succesrijkste beurzen ter wereld.

Breakbulk Europe is in acht jaar tijd uitgegroeid van een 800-tal deelnemers tot ruim 5.000 uit de internationale breakbulk- en logistieke wereld. De beurs verhuisde al na enkele jaren naar de Antwerp Expo, waar 250 stands bezet worden.

Havenschepen Marc Van Peel (foto): “Antwerpen is met ruime voorsprong de belangrijkste breakbulkhaven van Europa. Het is niet alleen Europees marktleider voor de behandeling van staal en fruit, maar bijvoorbeeld ook nog eens ’s werelds belangrijkste haven voor de opslag van koffie.”

Van Peel verwijst naar de connectiviteit, de moderne terminals, de opslagfaciliteiten en de ervaren havenarbeiders als voornaamste items voor het succes van Antwerpen als breakbulkhaven. “De conventionele wijze van verzending in de haven is arbeidsintensief en creëert een toegevoegde waarde voor de hele supply chain”, aldus nog Van Peel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement