In tegenstelling tot zijn voorganger Tomas Dyrbye zal Daly niet in Antwerpen, maar in Kopenhagen zijn standplaats hebben. Maersk besloot immers om, met uitzondering van de exploitatie van de multipurpose diensten, alle hoofdkantoorfuncties uit Antwerpen naar Denemarken over te hevelen waar mensen van Maersk Line die taken overnemen.

Omdat de naam Safmarine als een merk wordt behouden, krijgt Grant Daly in de eerste plaats een opdracht als brand manager. Daarom wordt de chief commercial officer van Maersk Line, Hanne Sørensen, zijn directe baas. Zij geeft toe dat het een uitdaging wordt een merk te gaan beheren waarachter geen afzonderlijke directiestructuur staat. Safmarine behoudt alleen een eigen verkoopnetwerk in 130 landen.

Daly neemt zijn nieuwe functie per 1 februari op. Na zijn studies in Zuid-Afrika kwam hij in 1994 in dienst bij Safmarine. Hij verbleef het grootste deel van zijn carrière in Dubai en Singapore als regionaal verantwoordelijke voor het Midden- en Verre Oosten.

De nieuwe ceo dankte zijn voorganger Dyrbye, omdat Safmarine in 2010 een recordwinst heeft geboekt en vorig jaar een recordvolume heeft vervoerd.