Watererfgoed vraagt tijd om project rondt ‘Charlesville’ te realiseren

Erfgoed

Zopas was opnieuw een Vlaamse delegatie in Rostock om er te onderhandelen over de overname van de Congoboot ‘Charlesville’. Watererfgoed Vlaanderen dringt aan op geduld om het project rond te krijgen.

De erfgoedorganisatie was in de voorbije dagen opnieuw in Rostock, samen met een private kandidaat-investeerder, drie technische experten, een cameraman en een fotograaf. De drie experten hebben de ‘Georg Büchner’ (ex-Charlesville) nogmaals grondig geïnspecteerd en zullen hierover deze week rapporteren. Zij focussen ook op de eventuele aanwezigheid van asbest en de nodige investeringskosten.

In Rostock werd gesproken met de Duitse erfgoeddiensten en de curator van de failliete jeugdherberg (de huidige eigenaar). Die verwierf het schip voor 1 DM, maar hoopt nog steeds op verschroting wat de inboedel tot 900.000 euro zou kunnen opbrengen, terwijl de verkoop aan Vlaanderen opnieuw slechts 1 euro zou opleveren, aldus Watererfgoed Vlaanderen.

De organisatie heeft daarom bij de Duitse en Vlaamse overheden aangedrongen op een realistische voorbereidingstijd om het project tot een goed einde te kunnen brengen. “We hebben minister Geert Bourgeois gevraagd er bij zijn bevoegde Duitse ambtsgenoot op aan te dringen ons project een redelijke kans te geven”, aldus de organisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Watererfgoed vraagt tijd om project rondt ‘Charlesville’ te realiseren | NT

Watererfgoed vraagt tijd om project rondt ‘Charlesville’ te realiseren

Erfgoed

Zopas was opnieuw een Vlaamse delegatie in Rostock om er te onderhandelen over de overname van de Congoboot ‘Charlesville’. Watererfgoed Vlaanderen dringt aan op geduld om het project rond te krijgen.

De erfgoedorganisatie was in de voorbije dagen opnieuw in Rostock, samen met een private kandidaat-investeerder, drie technische experten, een cameraman en een fotograaf. De drie experten hebben de ‘Georg Büchner’ (ex-Charlesville) nogmaals grondig geïnspecteerd en zullen hierover deze week rapporteren. Zij focussen ook op de eventuele aanwezigheid van asbest en de nodige investeringskosten.

In Rostock werd gesproken met de Duitse erfgoeddiensten en de curator van de failliete jeugdherberg (de huidige eigenaar). Die verwierf het schip voor 1 DM, maar hoopt nog steeds op verschroting wat de inboedel tot 900.000 euro zou kunnen opbrengen, terwijl de verkoop aan Vlaanderen opnieuw slechts 1 euro zou opleveren, aldus Watererfgoed Vlaanderen.

De organisatie heeft daarom bij de Duitse en Vlaamse overheden aangedrongen op een realistische voorbereidingstijd om het project tot een goed einde te kunnen brengen. “We hebben minister Geert Bourgeois gevraagd er bij zijn bevoegde Duitse ambtsgenoot op aan te dringen ons project een redelijke kans te geven”, aldus de organisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement