Nederlandse minister opent volgende week officieel Maasvlakte 2

Havens

Minister Melanie Schultz van Haegen opent op 22 mei officieel de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De openingsceremonie is toegankelijk voor het grote publiek.

Een kleine vloot van klassieke zeilschepen zal in de namiddag van 22 mei als eerste de nieuwe havens van Maasvlakte 2 binnenvaren. De officiële delegatie op deze schepen wordt geleid door Melanie Schultz van Haegen, de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu. Verwacht wordt dat de zeilschepen rond 15.00 uur Maasvlakte 2 binnenvaren.

Het brede publiek kan de opening vanop de kade aan de Yantzehaven achter FutureLand, die feestelijk ingericht wordt, bijwonen (zie plan). Daar wordt ook een reuzenrad opgesteld van 20 m hoog – even hoog als de Yantzehaven diep is – met gratis toegang voor het publiek.

Het nieuwe havengedeelte, dat tussen 2008 en 2013 aangelegd werd, biedt 1.000 ha groeiruimte voor Rotterdam. Er komt containeroverslag en industrie met aandacht voor duurzaamheid. De twee reeds in aanbouw zijnde containerterminals worden er operationeel in 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nederlandse minister opent volgende week officieel Maasvlakte 2 | NT

Nederlandse minister opent volgende week officieel Maasvlakte 2

Havens

Minister Melanie Schultz van Haegen opent op 22 mei officieel de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. De openingsceremonie is toegankelijk voor het grote publiek.

Een kleine vloot van klassieke zeilschepen zal in de namiddag van 22 mei als eerste de nieuwe havens van Maasvlakte 2 binnenvaren. De officiële delegatie op deze schepen wordt geleid door Melanie Schultz van Haegen, de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu. Verwacht wordt dat de zeilschepen rond 15.00 uur Maasvlakte 2 binnenvaren.

Het brede publiek kan de opening vanop de kade aan de Yantzehaven achter FutureLand, die feestelijk ingericht wordt, bijwonen (zie plan). Daar wordt ook een reuzenrad opgesteld van 20 m hoog – even hoog als de Yantzehaven diep is – met gratis toegang voor het publiek.

Het nieuwe havengedeelte, dat tussen 2008 en 2013 aangelegd werd, biedt 1.000 ha groeiruimte voor Rotterdam. Er komt containeroverslag en industrie met aandacht voor duurzaamheid. De twee reeds in aanbouw zijnde containerterminals worden er operationeel in 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement