Ze willen elkaar blijven ondersteunen bij projecten die de haveninfrastructuur in de regio bevorderen, onder meer op het gebied van duurzaamheid en kennisuitwisseling. Verder gaan ze werken samen met de containerterminal werken aan ‘gezamenlijke profilering’. Ook worden MCA Brabant, Midpoint Brabant en Rewin betrokken bij Havens Midden-Brabant voor advisering bij projecten en kennisuitwisseling.

De drie binnenhavens zijn via het Wilhelminakanaal en de Bergse Maas met elkaar verbonden. Door gezamenlijk met Rijk en Provincie te overleggen willen ze een aantal infrastructurele projecten realiseren, zoals een nieuwe insteekhaven bij Waalwijk, de snelweg A58 en het het knooppunt Hooipolder (A27/A59).aanpakken en de verbreding en verdieping van het Wilhelminakanaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement