Weer nieuwe UK-dienst A2B

Uitbreiding

Shortsea operator A2B heeft andermaal een extra schip gekocht om daar een nieuwe dienst mee op te zetten.

Ditmaal gaat het om een dienst met drie vertrekken per week tussen Broekman Distriport terminal Botlek en PD Ports in Teesport. Directeur Gerard de Groot spreekt van een ‘fantastische uitbreiding op de Moerdijk-diensten’. De dienst zal met ingang van mei worden uitgevoerd met de ‘A2B Ambition’ van 501 teu, een type waarvan de groep er al vier heeft.

Directeur Rik Pek van Broekman Distriport wijst erop dat de terminal middenin het chemisch cluster van het Botlekgebied ligt en treinverbindingen met Duitsland en Italië heeft. Ook de terminal in Teesport heeft spooraansluiting met diensten op onder meer Schotland en Felixstowe. A2B heeft het aantal afvaarten naar Engeland de afgelopen jaren in hoog tempo uitgebreid tot veertien per week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Weer nieuwe UK-dienst A2B | NT

Weer nieuwe UK-dienst A2B

Uitbreiding

Shortsea operator A2B heeft andermaal een extra schip gekocht om daar een nieuwe dienst mee op te zetten.

Ditmaal gaat het om een dienst met drie vertrekken per week tussen Broekman Distriport terminal Botlek en PD Ports in Teesport. Directeur Gerard de Groot spreekt van een ‘fantastische uitbreiding op de Moerdijk-diensten’. De dienst zal met ingang van mei worden uitgevoerd met de ‘A2B Ambition’ van 501 teu, een type waarvan de groep er al vier heeft.

Directeur Rik Pek van Broekman Distriport wijst erop dat de terminal middenin het chemisch cluster van het Botlekgebied ligt en treinverbindingen met Duitsland en Italië heeft. Ook de terminal in Teesport heeft spooraansluiting met diensten op onder meer Schotland en Felixstowe. A2B heeft het aantal afvaarten naar Engeland de afgelopen jaren in hoog tempo uitgebreid tot veertien per week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement