‘Nog steeds overschot aan booreilanden’

offshore

Het afgelopen jaar zijn elf booreilanden, die voorheen op de Noordzee ingezet werden, voor de sloop verkocht.

Dat stelt het Noose financieel-economische platform Sysla naar aanleiding van een marktconsultatie. Daaruit bleek verder dat de meeste waarnemers vinden dat er nog steeds een groot overschot aan booreilanden is. Ze denken dat een deel van de tientallen opgelegde booreilanden in Britse en Noorse havens nooit meer aan het werk zal komen en dat eigenaren tegen beter weten in hopen er nog geld mee te kunnen verdienen.

Daar tegenover staat dat de Amerikaanse markt het afgelopen jaar behoorlijk is hersteld. Dataleverancier Baker Hughes meldde dat het aantal in Amerikaanse wateren actieve eenheden vorige week was opgelopen tot 1062, ruim honderdvijftig meer dan een jaar geleden. Die toename vloeit voort uit de sterk gestegen olieprijs en de verruiming van het vergunningsbeleid door president Trump.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

interessant, ben nieuwschierig.

Geplaatst door: wil-zappa@kpnmail.nl op
‘Nog steeds overschot aan booreilanden’ | NT

‘Nog steeds overschot aan booreilanden’

offshore

Het afgelopen jaar zijn elf booreilanden, die voorheen op de Noordzee ingezet werden, voor de sloop verkocht.

Dat stelt het Noose financieel-economische platform Sysla naar aanleiding van een marktconsultatie. Daaruit bleek verder dat de meeste waarnemers vinden dat er nog steeds een groot overschot aan booreilanden is. Ze denken dat een deel van de tientallen opgelegde booreilanden in Britse en Noorse havens nooit meer aan het werk zal komen en dat eigenaren tegen beter weten in hopen er nog geld mee te kunnen verdienen.

Daar tegenover staat dat de Amerikaanse markt het afgelopen jaar behoorlijk is hersteld. Dataleverancier Baker Hughes meldde dat het aantal in Amerikaanse wateren actieve eenheden vorige week was opgelopen tot 1062, ruim honderdvijftig meer dan een jaar geleden. Die toename vloeit voort uit de sterk gestegen olieprijs en de verruiming van het vergunningsbeleid door president Trump.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

interessant, ben nieuwschierig.

Geplaatst door: wil-zappa@kpnmail.nl op