SeaDrill ziet licht aan het eind van de tunnel

offshore

SeaDrill Limited, een van de grootste offshore exploratiebedrijven ter wereld, verwacht begin juli na bijna een jaar uit faillissement te komen.

De groep kreeg steun van de overgrote meerderheid van zijn crediteuren voor een financieel herstructureringsplan, dat voorziet in een kapitaalinjectie van ruim een miljard dollar. Voor de aandeelhouders zijn de druiven zuur; hun stukken worden afgestempeld tot slechts 1,9% van de oorspronkelijke waarde. Obligatiehouders moeten genoegen nemen met een conversie van hun stukken in aandelen tegen een koets van 15%.

Daar staat tegenover dat SeaDrill dankzij de financiële lastenverlaging een sterke concurrentiepositie krijgt in een een aantrekkende markt. Het bedrijf werd in 2005 opgezet door de Noorse scheepvaarttycoon John Fredriksen en groeide aanvankelijk als kool, vooral via overnames met geleend geld. Daaraan kwam in 2014 een eind als gevolg van de implosie van de olieprijs, wat vorig jaar uitmondde in een faillissement naar Amerikaans recht. SeaDrill beschikt over een vloot van zo’n vijftig booreenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

SeaDrill ziet licht aan het eind van de tunnel | NT

SeaDrill ziet licht aan het eind van de tunnel

offshore

SeaDrill Limited, een van de grootste offshore exploratiebedrijven ter wereld, verwacht begin juli na bijna een jaar uit faillissement te komen.

De groep kreeg steun van de overgrote meerderheid van zijn crediteuren voor een financieel herstructureringsplan, dat voorziet in een kapitaalinjectie van ruim een miljard dollar. Voor de aandeelhouders zijn de druiven zuur; hun stukken worden afgestempeld tot slechts 1,9% van de oorspronkelijke waarde. Obligatiehouders moeten genoegen nemen met een conversie van hun stukken in aandelen tegen een koets van 15%.

Daar staat tegenover dat SeaDrill dankzij de financiële lastenverlaging een sterke concurrentiepositie krijgt in een een aantrekkende markt. Het bedrijf werd in 2005 opgezet door de Noorse scheepvaarttycoon John Fredriksen en groeide aanvankelijk als kool, vooral via overnames met geleend geld. Daaraan kwam in 2014 een eind als gevolg van de implosie van de olieprijs, wat vorig jaar uitmondde in een faillissement naar Amerikaans recht. SeaDrill beschikt over een vloot van zo’n vijftig booreenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement