Het bedrijf is recentelijk overgenomen door het Noorse Borr Drilling. De nieuwe eigenaar heeft volgens bestuurder Charley Ramdas van de maritieme vakbond Nautilus International in mei laten weten dat de vestiging in Beverwijk gesloten wordt. Daarmee dreigt ontslag voor ongeveer zeventig werknemers, van wie ongeveer tweederde op booreilanden werkt.

Volgens Ramdas weigert het bedrijf een sociaal plan af te sluiten en is het slechts bereid om iets meer dan de wettelijke transitievergoeding te betalen. De bond eist dat het bedrijf zich inspant om het personeel elders aan het werk te helpen (van werk naar werk). Voor gevallen waarin dat niet lukt, zou er een ontslagvergoeding moeten komen op basis van de ‘oude’ kantonrechtersformule. De bond organiseert aanstaande maandag een protestactie om die eisen kracht bij te zetten.

Bron foto: Pixabay