Opdracht Allseas voor levensverlenging Troll-veld

offshore

Een consortium rond Equinor, tot voor kort Statoil, tekent vandaag een contract met Allseas, Nexans en Deep Ocean voor de levering en plaatsing van installaties voor het enorme Troll olie- en gasveld.

Het contract maakt deel uit van een investeringsprogramma van ruim 800 miljoen euro om de levensduur van het veld te verlengen tot 2050. Tegenover die investering staat een extra opbrengst van naar verwachting ruim twee miljard vaten, die tegen de huidige prijzen zo’n 150 miljard dollar opbrengen. Het vandaag getekende contract heeft een waarde van ongeveer tachtig miljoen euro. Details zijn nog niet bekendgemaakt.

Het Troll-veld in de Noordzee werd in 1995 in productie genomen en heeft volgens Equinor al bijna 150 miljard euro opgeleverd. Daar komt naar verwachting nog zo’n 175 miljard bij. Troll-gas is goed voor ongeveer 8% van het gasverbruik in de Europese Unie. Het wordt via een pijplijn bij het Noorse Kollsnes aan land gebracht. Daar wordt het gezuiverd en gedroogd en vervolgens gaat het in gecomprimeerde vorm per pijpleiding via Zeebrugge het Europese gasnet in.

Opdracht Allseas voor levensverlenging Troll-veld | NT

Opdracht Allseas voor levensverlenging Troll-veld

offshore

Een consortium rond Equinor, tot voor kort Statoil, tekent vandaag een contract met Allseas, Nexans en Deep Ocean voor de levering en plaatsing van installaties voor het enorme Troll olie- en gasveld.

Het contract maakt deel uit van een investeringsprogramma van ruim 800 miljoen euro om de levensduur van het veld te verlengen tot 2050. Tegenover die investering staat een extra opbrengst van naar verwachting ruim twee miljard vaten, die tegen de huidige prijzen zo’n 150 miljard dollar opbrengen. Het vandaag getekende contract heeft een waarde van ongeveer tachtig miljoen euro. Details zijn nog niet bekendgemaakt.

Het Troll-veld in de Noordzee werd in 1995 in productie genomen en heeft volgens Equinor al bijna 150 miljard euro opgeleverd. Daar komt naar verwachting nog zo’n 175 miljard bij. Troll-gas is goed voor ongeveer 8% van het gasverbruik in de Europese Unie. Het wordt via een pijplijn bij het Noorse Kollsnes aan land gebracht. Daar wordt het gezuiverd en gedroogd en vervolgens gaat het in gecomprimeerde vorm per pijpleiding via Zeebrugge het Europese gasnet in.