Dat blijkt uit het kwartaalbericht van de Limburgse groep, die op de Maasvlakte over een grote productielocatie beschikt. De productie is aan het begin van de tweede jaarhelft wel weer op gang gekomen, maar Sif verwacht dat de bezetting over het hele jaar slechts rond de 50% zal uitkomen. De groep heeft het personeelsbestand inmiddels gehalveerd tot iets meer dan 300 werknemers. Dat gebeurde door afscheid te nemen van tijdelijke krachten.

Op de fabriek op de Maasvlakte wordt de coatingcapaciteit voor rond de tien miljoen euro uitgebreid. Afnemers willen dat de enorme palen beter tegen roest worden beschermd dan tot nu toe gebruikelijk. Uit een recent Brits onderzoek is namelijk gebleken dat funderingen van molens die nog niet in gebruik zijn, sneller roesten dan tot dusver werd aangenomen.

Vorig jaar werd al duidelijk dat 2018 een moeilijk jaar zou worden, omdat opdrachtgevers enkele grote projecten hadden uitgesteld. Toenmalig topman Bruggenthijs liet toen nog weten dat het om ‘enige onderbezetting’ zou gaan. Het bedrijf zegt nu dat ‘het momentum voor offshore-wind er weer is’. Volgens Sif staat voor het komende jaar al voor 200.000 ton staal aan projecten in het orderboek. Het bedrijf heeft capaciteit voor 300.000 ton.