Boskalis zal modules voor de fabriek van de productiewerf in China naar de site in de Verenigde Staten brengen. Daartoe zet de Nederlandse waterbouwer en offshore dienstverlener gedurende anderhalf jaar twee zware lading-schepen in, waaronder de ‘Mighty Servant 3’. Het contract loopt vanaf het tweede kwartaal 2021 tot het derde kwartaal van 2022.

Trends

Boskalis zegt met de opdracht in te spelen op ‘langetermijn macro-economische trends’. LNG speelt volgens het bedrijf een belangrijke rol in de energietransitie, terwijl het tegelijkertijd tegemoet komt aan de stijgende energieconsumptie.

De Verenigde Staten werden begin van dit decennium nog gezien als een toekomstige grote importeur van vloeibaar aardgas (LNG), maar de snelle opkomst van schaliegas in het land heeft een omslag tot exporteur teweeggebracht. Veel in aanbouw zijnde importfaciliteiten werden daardoor op het laatste moment omgebouwd tot exportfabrieken.