De onverwachte stap van de Vroon-directie lijkt een nieuwe zet in een steekspel dat al bijna twee jaar aan de gang is. De cao voor de ongeveer 135 werknemers van het in Den Helder gevestigde offshorebedrijf in inmiddels bijna twee jaar verlopen en de directie heeft laten weten geen nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst af te willen sluiten. In plaats daarvan wil het bedrijf met alle werknemers individuele overeenkomsten sluiten.

Petitie

Een meerderheid van de werknemers is daar tegen en wil dat Vroon met de bond aan tafel gaat om een cao af te sluiten, aldus Van Dam. Dinsdagmiddag wordt een petitie aangeboden, waarin de directie nogmaals wordt opgeroepen om dat te doen. Van Dan denkt dat de aangekondigde loonsverhoging is ingegeven door de recente publiciteit over het arbeidsconflict.

Lees ook: Werknemers Vroon Offshore eisen cao