Het vaartuig is bestemd voor Debmarine Namibia, een joint venture van de regering van Namibië en het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers Group. Het nieuwe schip moet een extra diamantproductie van 500.000 karaat gaan opleveren, wat voor Debmarine Namibia een groei van 35 procent zou betekenen.

Scheepsvloot

De scheepsvloot van Debmarine Namibia graast voor de kust van Namibië de zeebodem af op zoek naar diamanten. Het nieuwe vaartuig wordt met zijn lengte van 177 meter nog ietsje groter dan de huidige grootste diamantzoeker van het bedrijf. De nieuwbouw legt ook Damen Shipyards geen windeieren, want met een kostprijs van 468 miljoen dollar is het de grootste maritieme investering die ooit door de diamantindustrie is gedaan.

Damen Shipyards en De Beers hebben het startschot voor de bouw gegeven met een traditionele staalsnij-ceremonie. Dat deden ze op de scheepswerf Damen Mangalia in Roemenië, de locatie waar het schip gebouwd zal worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement